Cum Amanetam 

Ce presupune imprumutul prin amanetare ?


Casa de amanet este o institutie sociala si finaciara, nebancara, prin care se acorda un imprumut in schimbul unei garantii pentru o perioada scurta de timp. Este cea mai rapida forma de imprumut, unde nu ai nevoie de girant sau alte garantii, in afara de obiectele din aur, argint, platina, electronice sau autoturisme. Evaluarea bijuteriilor / bunurilor se va face pe loc, iar acordarea creditului este imediata.
Supus legilor in vigoare, un imprumut tipic prin amanetare poate avea o durata de 30 zile, cu posibilitatea de prelungire la sfarsitul termenului. Imprumutam pentru o varietate larga de bunuri, bijuterii din aur / argint, diamante, ceasuri, electronice sau autoturisme, singura conditie pentru acordarea creditului este ca acestea sa fie proprietate personala si sa ai 18 ani impliniti.
Trebuie sa te prezinti la punctele noastre de amanet cu:
- un act de identitate (C.I. – B.I./Pasaport )
- obiectele pe care vrei sa le amanetezi


Cum obtin banii ?


In cateva minute , dupa ce operatorii nostrii vor evalua obiectele dumneavoastra , evaluare se face la cotatia bursei  .


Pe ce perioada pot face contractul de amanet ?


Perioada contractuala este cuprinsa intre Intre 5( cinci) zile , mimim si 30( treizeci) de zile maxim .
In cazul nerestituirii la scadenta a imprumutului clientul mai are la dispozitie inca 5 zile fara nici o penalizare .
Pentru cei care vor sa vanda obiectele din aur, argint , platina, se intocmeste un contract de amanet pe 1 ( unu ) zile , iar pretul evaluat va fi mai mare decat cel primit pentru amanetarea clasica .


Dupa expirarea contractului pot prelungi
contractul de amanet ?


Dupa expirarea perioadei de imprumut tip amanet contractul se poate prelungi pe maxim 30 zile , dupa ce se plateste comisionul pentru perioada prevazuta initial in contract .
Poti prelungi contractul platind doar comisionul sau poti plati in rate contractul .
Contractul de amanet se poate prelungi ori de cate ori este necesar pentru client, neexistand un numar minim / maxim de prelungiri.


Comisionul este fix ?


Comisionul este recalculabil , comisionul se plateste doar pentru zilele in care banii au fost imprumutati .
Comisionul se poate negocia in functie de suma imprumutata .


Imi voi pierde bunurile imprumutate?


In general majoritatea clientiilor nostrii isi revendica bunurile prin achitarea in intregime a sumelor imprumutate. In cazul in care acestia decid sa nu isi mai restituie sumele imprumutate, bunurile se vor pierde.


Obiectele amanetate sunt in siguranta ?


Pe perioada lasarii bijuteriilor / bunurilor Dvs. in amanet, sunteti inca proprietarul acestora. Este raspunderea noastra sa le pastram in siguranta si in starea in care au fost primite. Toate bunurile amanetate sunt pastrate in conditii de maxima securitate, in seif-uri omologate si sunt asigurate la valoarea imprumutului.